Project Description

Uppdraget

Uppdraget var att göra en VIP-lansering av Mercedes E-Klass åt vår kund Kalmar Bilcentrum. E-Klassen är en av de modeller som säljs mest av och senast en modell av E-Klass släpptes var 2009. En viktig lansering för Kalmar Bilcentrum.

En övergiven fabrik

Valet av lokal innebar givetvis lite spännande utmaningar till exempel att det inte fanns någon el i fabriken, inga toaletter, det luktar illa, det regnar in, det bor folk där om nätterna, hur gör vi med säkerheten till exempel brandskyddet? Men det största frågetecknet var nog om vi ens får in bilarna.

En unik lansering som sent lär glömmas!

Inget att tveka på, det är bara att köra. Det råder inga tvivel om att detta kommer bli en minnesvärd upplevelse för besökarna! Testkörning av ljus och ljud, alla dekorationer uppe och bilarna kom in med 3 cm marginal. Det börjar kännas riktigt bra!

När besökarna strömmar in möts de av klassisk levande musik, en krock av nytt och gammalt. Grafitti på väggarna, rost och trasiga glasrutor och i ett hörn står killarna från Virtual Events med senaste tekniken inom Virtual Reality. Säljarna Ove och Joachim täcker av den nya Mercedes och den kan nog inte kännas mer ny än i en lokal som stått och förfallit i mer än 10 år.

Stort tack till Kalmar Bilcentrum för förtroendet och tack för att vi på Bildväxlarna fick chansen att göra något unikt!

Partners för eventet: Julab, Scenteknik, Mojos Foodtruck, Virtual Events, Assistanskåren, Elia, Ebenhart Comedy

När gammalt möter nytt